Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mimořádné události a krizové situace (LUKR / L6RMU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L6RMU - Mimořádné události a krizové situace, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

-Vymezení předmětu studia. Základní pojmy.-Mimořádné události v kontextu s klimatickými faktory.-Větrné bouře a sněhové kalamitní situace.-Zvláštní povodně. Eroze. Sucho.-Mimořádné události vyvolané biologickými činiteli.-Úniky důlních plynů.-Mimořádné události a obyvatelstvo.-Kritická a veřejná infrastruktura.-Mimořádné události a významné objekty.-Narušení biotického potenciálu mimořádnými událostmi.-Mimořádné události způsobené požáry.-Mimořádné události a životní prostředí.-Kumulace vlivů mimořádných událostí a krizových situací.-Mimořádné události a krizové situace v oblasti potravinové bezpečnosti státu a EU.

Získané způsobilosti

Student získá základní poznatky z oblasti mimořádných událostí, krizových situací a jejich řešení.

Literatura

ZEMAN P. Česká bezpečnostní terminologie ? výklad základních pojmů. Praha, 2002. ROUDNÝ R., LINHART P. Krizový management I. Pardubice, UP ? skriptum, 2004. HORÁK R. a kol. Průvodce krizovým řízením pro veřejnou správu. Linde a.s., Praha , 2004. ANTUŠÁK E., KOPECKÝ Z. Úvod do teorie krizového managementu. VŠE Praha , 2003. -. Vyhláška MVČR č. 328/2001 Sb., o některých podrobnostech zabezpečení integrovaného záchranného systému, ve znění vyhlášky č. 429/2003 Sb. -. Vyhláška MVČR č. 380/2002 Sb., k přípravě a provádění úkolů ochrany obyvatelstva. -. Zákon č. 239/200 Sb., o integrovaném záchranném systému. -. Zákon č. 240/200 Sb., o krizovém řízení. -. Zákon č. 241/299 Sb., o hospodářských opatřeních pro krizové stavy . -. Zpráva o stavu zajištění bezpečnosti České republiky v oblasti ochrany před mimořádnými událostmi, usnesení vlády ČR.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavkem pro udělení zápočtu je aktivní účast na seminářích (účast minimálně 80%), průběžné plnění zadaných úkolů a odevzdání zápočtové práce. K ústní zkoušce postupují pouze studenti s předem uděleným zápočtem.

Garant

RNDr. Zdeněk Šafařík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Čech, Ph.D.RNDr. Zdeněk Šafařík, Ph.D.