Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Globální environmentální výzvy (LULO / L6EGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LULO / L6EGE - Globální environmentální výzvy, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, vysvětlení pojmů "green logistika" a "globální logistika".Historický vývoj vztahu logistiky a ochrany životního prostředí.Globální logistický řetězec, růst významu globálního obchodu a logistického servisu.Evropské emisní standardy, ISO 14 000.Stanovení vlivů základních druhů nákladní dopravy, skladování a dalších logistických činností na životní prostředí.Vztah logistických nákladů a ochrany životního prostředí.Inovace nákupních systémů, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Inovace výrobních systémů, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Inovace systémů balení a identifikace, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Inovace systémů řízení zásob a skladování, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Inovace distribučních systémů, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Problematika globálních dodavatelských řetězců a ochrana životního prostředí.Vliv e-commerce, e-business a e-logistiky na ochranu životního prostředí.Veřejná politika v kontextu ochrany životního prostředí, logistiky a řízení globálních dodavatelských řetězců.

Získané způsobilosti

Student má znalosti z oblasti logistiky, globální logistiky a řízení dodavatelských řetězců ve vztahu k ochraně životního prostředí. Dokáže objasnit základní pojmy, jako jsou např. "green logistika", Evropské emisní standardy, ISO 14 000, aj. Dále je schopen definovat cíle, úlohu a členění logistického řízení globálních logistických řetězců ve vztahu k ochraně životního prostředí. Student chápe význam metod logistického řízení, jako vědní disciplínu, zaměřenou na minimalizaci škodlivých dopadů jednotlivých logistických činností na životní prostředí. Rovněž student chápe význam veřejné politiky v kontextu ochrany životního prostředí, logistiky a řízení globálních dodavatelských řetězců.

Literatura

KUDLÁČEK, I. Ekologie průmyslu. Praha, 2002. ISBN 8001024954.McKINNON, A., CULLINANE, S., BROWNE, M., WHITEING, A. Green Logistics. London, 2010. ISBN 978-0-74-945678-8.EMMET, S., SOOD, V. Green Supply Chains: An Action Manifesto. 2010. ISBN 978-0-47-068941-7.FILDÁN, Z. Povinnosti firem v podnikové ekologii. Tachov, 2009. ISBN 978-80-904215-4-7.PALEVICH, R. The Lean Sustainable Supply Chain: How to Create a Green Infrastructure with Lean Technologies. 2012. ISBN 978-0-13-283761-3.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavkem pro udělení zápočtu je aktivní účast na seminářích (účast minimálně 80 procent), průběžné plnění zadaných úkolů do seminářů a napsání zápočtové práce. K ústní zkoušce postupují pouze studenti, kteří mají udělený zápočet.

Garant

Ing. Eva Lukášková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Lukášková, Ph.D.