Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika (LULO / LARLO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LULO / LARLO - Logistika, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, vysvětlení pojmů "logistika", "dodavatelský řetězec", "green logistics".Historický vývoj vztahu logistiky a ochrany životního prostředí.Stanovení vlivů základních druhů nákladní dopravy na životní prostředí.Evropské emisní standardy, ISO 14 000.Stanovení vlivů skladování a dalších logistických činností na životní prostředí.Vztah logistických nákladů a ochrany životního prostředí.Inovace nákupních systémů, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Inovace výrobních systémů, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Inovace systémů balení a identifikace, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Inovace systémů řízení zásob a skladování, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Inovace distribučních systémů, ve vztahu k ochraně životního prostředí.Problematika dodavatelských řetězců a ochrana životního prostředí.Vliv e-commerce, e-business a e-logistiky na ochranu životního prostředí.Veřejná politika v kontextu ochrany životního prostředí, logistiky a řízení dodavatelských řetězců.

Získané způsobilosti

Student má znalosti z oblasti logistiky a dodavatelských řetězců v kontextu ochrany životního prostředí. Dokáže objasnit základní pojmy, jako jsou např. logistické činnosti, skleníkové plyny, ISO 14 000, aj. Dále je schopen definovat cíle a úlohu logistiky v rámci environmentálních studií. Student chápe význam logistiky, jako vědní disciplíny, zaměřené na optimalizaci toků a prvků městských a obecních dopravních systémů v podmínkách dlouhodobého udržitelného rozvoje. Je schopen analyzovat a inovovat logistické systémy ve vztahu k ochraně životního prostředí.

Literatura

KUDLÁČEK, I. Ekologie průmyslu. 2. Praha, 2002. ISBN 9788001024954.McKINNON, A., CULLINANE, S., BROWNE, M., WHITEING, A. Green Logistics. London, 2010. ISBN 978-0-74-945678-8.EMMET, S., SOOD, V. Green Supply Chains: An Action Manifesto. New Jersey, 2010. ISBN 978-0-47-068941-7.FILDÁN, Z. Povinnosti firem v podnikové ekologii. 2009. ISBN 978-80-904215-4-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet, zkouškaPožadavkem je účast na přednáškách minimálně 80 procent. Pro udělení zápočtu a zkoušky je požadavkem průběžné plnění zadaných úkolů - semestrálních prací a úspěšné napsání a obhájení zkouškové písemné práce.

Garant

Ing. Martin Hart, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Hart, Ph.D.