Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Animation 2 (KAAT / XAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAAT / XAN2 - Animation 2, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Výuka se zaměřuje na specifické užítí animace.-Správné pochopení a uchopení technologie animace jako aspektu podmíněnosti a nadřízenosti v tvůrčím procesu- Schopnost využití a začlenění zvukové složky do obrazové skladby- Žánry v animovaném filmu- Součástí praktického cvičení je teoretická práce ve formě úvahy zaměřené na orientaci a reakci v současných trendech animované tvorby

Získané způsobilosti

Student má základní znalosti z dějin animovaného filmu a jeho kontextu v současnosti, osobitý výtvarný projev a využití jeho specifik v animované tvorbě, pokročilé znalosti v animačních programech 2D animace

Literatura

Hitchcock ? Truffaut. Rozhovory. Čs. Filmový ústav Praha, 1987. Sdružení přátel odborného filmového tisku. Animace a doba 1955 - 2000. Praha, Film a doba, 2004. McCloud, Scott. Jak rozumět komiksu. 1. vyd. v českém jazyce. Praha : BB/art, 2008. ISBN 978-80-7381-419-9.Dovnikovič. Škola animovaného filmu. Williams, Richard. The Animatorś Survival Kit. 1999. Whitaker, Harold. Timing for animation. 2nd ed. Amsterdam ; Boston : Elsevier; Focal Press, 2009. ISBN 978-0-240-52160-2.Kubíček, Jiří. Úvod do estetiky animace. 1. vyd. Praha : Akademie múzických umění, Filmová a televizní fakulta, Katedra animované tvorby, 2004. ISBN 8073310198.Poš, Jan. Výtvarníci animovaného filmu. Praha : Odeon, 1990. ISBN 80-207-0159-1.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetTeoretické a praktické znalosti pro tvůrčí práci v oboru animované tvorby. Schopnost odborné analýzy animovaného filmu, praktické uplatnění znalostí specifika výrazových prostředků v animovaném filmu, filmové řeči a pokročilé znalosti v animačních programech 2D animace. Pokud student nesplní zadaná ateliérová cvičení nebude přijata ani jeho semestrální práce. Student nebude z předmětu hodnocen. Hodnocení práce studenta je také podmíněno jeho 75-ti % účastí ve výuce.

Garant

prof. Ondrej Slivka, ArtD.

Vyučující

prof. Ondrej Slivka, ArtD.MgA. Veronika Szemlová