Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dabing (KAAV / DAG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAAV / DAG - Dabing, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Seznámení se s hereckou kategorií - dabingové herectví.- Teoretická přednáška o historii dabingu v Československé a České republice (dabing "zkoušený", dabing "spotřební") .- Technologie zpracování záznamu.- Prezentace proměny překladu v dialogovou listinu. K demonstraci poslouží originál anglicky mluvený snímek, překlad + profesionální úprava.- Praktické provádění úprav studenty. Každý si vytvoří vlastní dialogovou listinu. Zavedený způsob značení (pauzy, tajmkódy, MO, VO).- V simulovaném studiu první seznámení s vlastním dabingem. Práce s mikrofonem, kontinuita obraz - slovo. Představíme profesi - režisér dabingu.- První dialogy. Z vlastní upravené dialogové listiny se studenti pokusí ve dvojici o reálný dabing.- Na základě přípravy zrealizujeme do konečné podoby 5-timinutový dramatický dialog.- V závěrečném semináři objasníme vše nejasné, zhodnotíme vlastní dabingové ambice, budeme režírovat sebe navzájem

Získané způsobilosti

Student má základní orientaci v profesích režisér, herec dabingu. Orientace v kategorii nazývané práce režiséra s hercem.

Literatura

Mistrík, P. Dabing jako forma jazykového přetlumočení avdíla. Walló, E. Herec v dabingu. FAMU, Praha, 1975. Diderot, D. Herecký paradox. Olomouc : Votobia, 1997. ISBN 80-7198-187-7.Boleslavský, R. Herectví : Šest prvních lekcí. Praha : Československé filmové nakladatelství, 1948. Stanislavský, K.S. Moje výchova k herectví. Praha : Orbis, 1954. Stanislavský, K. S. Můj život v umění. Praha : Odeon, 1983.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet80% účast na semináři, splnění všech zadaných úkolů.Předmět je zakončen klasifikovaným zápočtem.

Garant

MgA. Luděk Randár