Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Televizní formáty (KAAV / FOR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAAV / FOR - Televizní formáty, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře jsou věnovány jednotlivým žánrům televizní tvorby s důrazem na zahraniční reference a ukázky. Jsoudiskutována specifika případné adaptace daného formátu. V praktické části studenti mají za úkol vymyslet, sestavitkoncept a prezentovat ideu vlastního formátu životaschopného pro jimi zvolenou TV stanici, čas vysílání, cílovouskupinu.- Představení současných trendů v tvorbě, pořadů a žánrů.- Úvod do postupů při vývoji nového audiovizuálního produktu.- Specifika práce při adaptaci formátu, vysvětlení důvodů pro takový postup, vč. právních aspektů.

Literatura

Myslín, Josef. Digitální video v praxi : a jeho zpracování v prostředí Pinnacle Studio. Vyd. 1. Kralice na Hané : Computer Media, 2005. ISBN 80-86686-42-6.Cmíral, L. Režie živého televizního vysílání. Vít, V. Televizní technika. Praha : BEN, 1997. Kunczik, M. Základy masové komunikace. Praha : Karolinum, 1995. ISBN 80-7184-134-X.

Požadavky

80% účast na seminářích, splnění zadaných úkolů

Garant

prof. Stanislav Párnický, ArtD.