Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v oboru (KAAV / PRAO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAAV / PRAO - Praxe v oboru, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V průběhu praxe student nejen vykonává odborné, kvalifikované práce, jimiž jej pověří vedoucí pracoviště, ale získává také potřebné podklady pro svou bakalářskou práci, praktické zkušenosti a znalosti potřebné k jeho odbornému růstu.- Kontaktování společnosti, CV, portfolio, showreel.- Vyřešení potřebných náležitostí k nastoupení praxe.- Absolvování praxe.- Zpětná vazba zaměstanvatele.- Zpětná vazba studenta na odborné pracoviště a průběh praxe.V rámci předmětu studenti mají možnost absolvovat edukativně-kreativní stáž v Audiovizuálním centru FMK či v inkubátoru animace a obrazové postprodukce Bare Bear. V rámci tohoto kurzu získají zkušenosti s odborně vedenou produkcí komerčních zakázek. Program kurzu:- Student se hlásí na odbornou stáž, CV, portfolio prací a audiovizuální showreel.- Ústní pohovor.- Prezentace kurzu a úvodní přednáška, zadání dílčích praktických úkolů.- Průběžné konzultace prací.- Zadání konkrétního úkolu na základě výsledků studenta při dílčích úkolech.- Konzultace postupu a zpracování konkrétního zadání,- Závěrečné zhodnocení spolupráce a výsledku díla, osvědčení o absolvované praxi.

Získané způsobilosti

Student zvládá základy teorie i technologie oboru, má zájem o práci v audiovizuálním průmyslu a je schopný komunikovat.

Literatura

Karel Čada. CHRÁNIT / NECHRÁNIT, to je otázka: Výsledky výzkumu a vývoje, jejich ochrana a komercializace. Plzeň, 2014. ISBN 978-80-905538-0-4.Libor Nemeškal. Informace k odborné praxi studentů. Zlín, 2014. Jeremy Orlebar. Kniha o televizi. Praha, 2012. ISBN 9788073312466.Cathrine Kellison. Producing for TV and New Media. New York, 2009. ISBN 9780240810874.David Rodriguez. Animation Methods - Rigging Made Easy: Rig your first 3D Character in Maya. 2013. ISBN 978-1484127735.Brad Clark, John Hood, Joe Harkins. Inspired 3D Advanced Rigging and Deformations. 2005. ISBN 978-1592001163.Eve Light Honthaner. The Complete Film Production Handbook. New York, 2010. ISBN 978-0240811505.Vnitřní normy firem, ve kterých studenti praxi absolvují.

Požadavky

Podmínky a délku trvání odborné praxe si zajišťuje student komunikací se zástupcem společnosti, u které plánuje praxi vykonat. Student má možnost absolvovat edukativně-kreativní stáž v Audiovizuálním centru FMK či v inkubátoru animace a obrazové postprodukce Bare Bear. Doporučená délka odborné praxe je stanovena v rozsahu 1 až 6 týdnů, tzn. 5 až 30 pracovních dnů. Ve výjimečných případech může na základě písemné žádosti studenta schválit prodlužení délky trvání praxe ředitel ústavu/vedoucí ateliéru. V případě, že odborná praxe bude trvat déle jak 6 týdnů, je studentovi doporučeno před jejím nastoupením zajistit si individuální studijní plán. Ve stanoveném termínu odevzdat požadované výstupy z absolvované praxe v oboru.

Garant

Mgr. Kateřina BuzkováMgA. Pavel Hruda