Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zvuková skladba 5 (KAAV / ZS5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAAV / ZS5 - Zvuková skladba 5, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Mikrofóny- Priestorové počutie a stereofónia- Rozdiely štúdiového a "live" snímania a záznamu symfonickej hudby, priestorové a akustické rozdiely koncertných priestorov a hudobných štúdii, vplyv publika, voľba typov mikrofónov - poloha a vzdialenosť, voľba typu stereofónie.- Práca s hudbou- Hudobné štúdio. Zvukový režisér, hudobný režisér- Štúdiové nahrávanie hudby, hudobné nástroje a speváci pred mikrofónom - akustické vlastnosti hudobných nástrojov (dynamika, farba, frekvenčné vyžarovanie)

Získané způsobilosti

Student má základní povědomí o technológii snímania a zázname hudby v rôznych akustických priestoroch, ozvučovaní hudobných podujatí a technologickom zabezpečení jednotlivých typov hudobných ľánrov.

Literatura

Grečnár, J. Filmová hudba od nápadu po soundtrack. UHV SAV, Bratislava, 2005. Grace, J. Hudba a zvuk na počítači. Hůrka, M. Když se řekne zvukový film. Vlachý, V. Praxe zvukové techniky. Praha : Muzikus, 2000. ISBN 80-86253-05-8.Bláha, Ivo. Zvuková dramaturgie audiovizuálního díla. 1. vyd. Praha : Akademie múzických umění, 1995. ISBN 808588304X.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaÚčast na seminářích minimálně 60 %, odevzdání zadaných cvičení.

Garant

prof. Ing. Ján Grečnár, ArtD.