Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborové minimum grafického designu (RF) (KAGD / OMGRF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAGD / OMGRF - Oborové minimum grafického designu (RF), Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti jsou seznámeni s celou škálou propagačních prostředků od písma po webové prezentace a principy jejich tvorby. Jsou probírány základní principy práce s prvky grafického designu: písmo, sazba, barva, text a ilustrace, práce s fotografií (speciální důraz). Tvorba logotypů, firemních tiskovin, bulletinu, letáku, plakátu, obalu apod.

Získané způsobilosti

Student má po absolvování větší schopnost lépe posuzovat, spoluvytvářet projekty, které mají něco společného s oblastí grafického designu. Měl by porozumět základům tvorby GD.

Literatura

Dabner, David. Grafický design v praxi : [zásady, postupy, projekty]. Vyd. 1. [Praha] : Slovart, 2004. ISBN 80-7209-597-8.Ambrose, Gavin. Layout : velký průvodce grafickou úpravou. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2009. ISBN 978-80-251-2165-8.null

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka: povinná na první a poslední přednášce, ústní zkouška znalostí, praktická seminární práce. Předmět je zakončen zápočtem.

Garant

dr ak. soch. Rostislav Illík