Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Písmo, typografie 6 (KAGD / PT6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAGD / PT6 - Písmo, typografie 6, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je zvládnutí širší problematiky a okruhů specializace typografie, např.elektronické knihy, computer typography, písmo ve veřejném prostoru (jako projev umělecké výpovědi), písmo v urbanismu (z hlediska grafického designu), písmo v pohybu (animace, motion graphic, filmové titulky).

Získané způsobilosti

Student si na praktických projektech podle vlastbího výběru v rámci daných okruhů témat ověří nové možnosti práce s písmem. Individuální projekty vedou k hlubšímu poznání způsobů práce s písmem a typografií jako uměleckým výrazovým prostředkem, prvkem hry, náhody, experimentu jako další možnosti k užitné poloze písma.

Literatura

Pederson, B. M. Graphic Annual 45 dílů. 1991. Absolut book. Codices illustres. Experimental formats 2. Flashback. Foodwrap. Graphic design now. Grif Graf. House industrie. Illusive Indie fonts. Japanese graphics now!. Letterheads. Lingua grafica. Los Logos. Pictogram and icon collection. Shop card A to Z. Trienále plakátů Trnava. Type one. Dusong, Jean-Duc. Typografie od olova k počítačům. 1. vyd. Praha : Svojtka a Vašut, 1997. ISBN 8071802964.Ul&c. Wayfinding. Web design index by Content. Worldwide identity. 1 000 bags, tags & labels. 1 000 způsobů zpracování písma. 300% cotton.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetRealizace zadaného typografického projektu. Dostatečná konzultace nad projekty. Teoretická příprava a znalost nastavené proglematiky - zpracování teoretických písemných seminárních prací na zvolené téma nebo elektronické prezentace. Předmět je ukončen klasifikovaným zápočtem.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Eliška

Vyučující

MgA. Jana Dosoudilová