Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Graphic Design 1 (KAGD / XAG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAGD / XAG1 - Graphic Design 1, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zaměřuje na soustavné procvičování invence v kresbě (symboly, stylizace...), kompozici písma a obrazu (značka, logotyp,layout jednoduchých tiskovin)a plní úkoly sovisející s aplikací písma a obrazu v jednotlivých kategoriích grafického designu.

Získané způsobilosti

Studující je schopen vnímat a interpretovat zadání do vlastní grafické práce je připraven v pokračování studia GD v dalším semestru (předmět AG2).

Literatura

Meggs, Philip,B. A HISTORY OF GRAPHIC DESIGN. 198-. ISBN 0-471-29.Časopisy Font, Graphis, Design Digest, Pixel, Grafické noviny, knihy Typografický manuál. Dějiny grafického designu a pod. Samara, Timothy. Grafický design : základní pravidla a způsoby jejich porušování. V Praze : Slovart, 2008. ISBN 978-80-7391-030-3.Mollerup, Per. MARKS OF EXCELLENCE. ISBN 0-7148-38381.V knihovně FMK je dostatek literatury ke studiu v oboru grafického designu. web stránky na téma grafický design. WORLD TRADEMARKS. 100 YRS, 1. díl. ISBN 1-888001-08-9.WORLD TRADEMARKS. 100 YRS, 2. díl. ISBN 1-888001-09-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaSplnění všech úkolů zadaných v průběhu semestru, povinná účast na cvičením minimálně 80 %. Na základě splnění těchto podmínek je udělen zápočet. Celý předmět je po splnění zápočtu následně komisionálně ohodnocen známkou.Předmět je zakončen zkouškou.

Garant

dr ak. soch. Rostislav Illík

Vyučující

doc. PaedDr. Jiří Eliškadr ak. soch. Rostislav Illík