Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér designu oděvu 8 (KAOD / AOD8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAOD / AOD8 - Ateliér designu oděvu 8, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- příprava projektu semestrální práce (koncept, výskum, storyboard, moodboard, siluety, skici)- grafické zpracování návrhů oděvního designu- tradice a folk v moderním ponetí oděvu- materiál(jako nositel myšlenky,účinek barvyv DO ,grafika a oděvní design)- tvorba vlastní značky- design oděvu jako prostředek reklamy- využití designu oděvu v oblasti průmyslové výroby- fotografie jako neodmyslitelná součást oděvního designu a jeho prezentace

Získané způsobilosti

- Student je způsobilý použít získané znalosti v praxi- Student je schopen realizovat tvůrčí myšlenku formou skici až k finálnímu oděvu či oděvnímu doplňku - odevná skice, ilustrace, modelace,zhotovení oděvu, kolekce - Je schopen kreatívne pracovat s materiálem - umí používat nové techniky, pracuje jako teamový hráč a je oboznámen s tvorčími potenciály mimoodborové spolupráce

Literatura

Baudot, François. Móda století. Vyd. 1. Praha : Ikar, 2001. ISBN 8072029436.Máchalová, Jana. Móda 20. století. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 2003. ISBN 80-7106-587-0.Evans, Caroline. Fashion at the Edge -Spectacle,Modernity and Deathliness. London. ISBN 9780300124675.Editors of Phaidon Press. Sample: 100 Fashion Designers - 010 Curators . Phaidon. Seeling, Charlotte. Století módy 1900-1999. 1. vyd. Praha : Slovart, 2000. ISBN 8072092472.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaÚčast na seminářích a pravidelné konzultace v průběhu semestru. Zvládnutí zadaných úkolů, které jsou v průběhu semestru řešeny, předkládání domácích prací, které navazují na daný úkol. Individuální a samostatný tvůrčí přístup ke studiu.Předmět je ukončen zkouškou.

Garant

Mgr. Art. Mária Štraneková, ArtD.

Vyučující

Mgr. Art. Mária Štraneková, ArtD.