Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie oděvního designu 2 (KAOD / TEOD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAOD / TEOD2 - Technologie oděvního designu 2, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- technologické zpracovaní materiálu a oděvů- nové technologie-(napr.sublimační tisk,tkaní,plisé.- základní i rozšírené vědomosti z oblasti textilu a textilních technik.- tvorba aranžovaného a konstruovaného oděvu.- znalosti o systému módy a její prezentace.- módní ilustrace.- odborná terminologie v anglickém jazyce.- nový pohled na lidské tělo,který se promítne také do módy.

Získané způsobilosti

Student je schopný důkladně vypracovat jím navržený model- kolekci, a následně ji prezentovat inovativním způsobem.

Literatura

Köhler, Karl. A history of costume : with over 600 illustrations and patterns. New York : Dover, 1963. ISBN 0-486-21030-8.Winter Zikmund, Zíbrt Čeněk. Dějiny kroje v zemích Českých od počátku XV. stol. až po dobu Bělohorské bitvy. Bravermanová Milena. Hroby pražských biskupů v katedrále Sv. Víta. Bravermanová Milena. Kolekce renesančních obuví ze studny na Pražském Hradě. Bažantová N., Bravermanová M., Samohýlová A. Korunovační roucha českých panovníků. Zubercová Magdaléna. Košile jako součást renesančního modelu. 2001. Čechová, Alena L. Krajky, výšivky, stuhy, prýmky. Vyd. 1. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2004. ISBN 8071066680.Bažantová Nina. Pohřební roucha Českých králů. Praha, 1993. Bravermanová M., Čierna Andrea. Pohřební textilie z hrobu Rudolfa II. v královské hrobce. 1997. Bažantová Nina. Pohřební tkaniny z hrobu Rudolfa I. Habsburského. Bravermanová Milena. Pohřební výbava Habsburků pohřbených na Pražském Hradě. 1997. Kybalová, Ludmila. Renesance : 15. a 16. století. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2002. ISBN 8071061433.Bažantová N., Kobrlová J., Samohýlová A. Soubor textilních fragmentů ze studny u kostela Všech svatých na Pražském Hradě. Bravermanová Milena. Textilie z hrobu Anny Jagellonské z Colinova mauzolea. Bažantová N., Bravermanová M., Kobrlová J., Samohýlová A., Wasserbauer R. Textilie z hrobu arcikněžny Eleonory, dcery Maxmiliána II. Bravermanová m., Samohýlová A. Textilie z hrobu Ferdinanda I. Habsburského. Bravermanová M., Kobrlová J., Samohýlová A. Textilie z hrobu Maxmiliána II. Habsburského z Colinova mauzolea v Katedrále. 1995. Zubercová Magdaléna . Tisícročie módy. 1988. Pietsch Johannes. Význam pohřebního oděvu Markéty Františky Lobkowiczové.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet-80 % účat na seminářích-vypracovaní zadaných úkolů- předmět je ukončen klasifikovaným zápočtem

Garant

Mgr. Art. Mária Štraneková, ArtD.

Vyučující

BcA. Barbora Vartíková