Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér průmyslového designu 2 (KAPD / APD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAPD / APD2 - Ateliér průmyslového designu 2, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- V druhém semestru je student seznámen se základy metodiky designerské práce včetně všech nezbytných kroků obsažených v procesu designerské tvorby.- Na zadávaných projektech nižší náročnosti uplatní vhodně zvolené pracovní postupy.- Studijní materiály jsou doplněny souborem skript a multimediálních výukových podpor,jejichž vypracování bylo financováno v rámci ESF reg. číslo CZ.1.07/2.2.00/15.0451. Materiály najdete na portále http://ads.fmk.utb.cz

Získané způsobilosti

Student je schopen vyjádřit designerský návrh kresebnou a prostorovou formou.

Literatura

Burandt, Ulrich. Ergonometrie fur forma design und entwicklung. Koln : O. Schmidt, 1978. ISBN 3504 53002 2.časopisy. Form, Form verlag. Neufert, Ernst. Navrhování staveb : zásady, normy, předpisy o zařízeních, stavbě, vybavení, nárocích na prostor, prostorových vztazích, rozměrech budov, prostorech, vybavení, přístrojích z hlediska člověka jako měřítka a cíle : příručka pro stavební odborníky, st. 2. české vyd., (35. německé vyd.). Praha : Consultinvest, 2000. ISBN 80-901486-6-2.Sparkeová, P. Století designu. Praha : Slovart, 1999. ISBN 80-7209-142-5.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaÚčast na seminářích a cvičeních minimálně 80%. Předložení tří tvůrčích úkolů. Aplikace základů metodiky designérské práce při řešení projektů nižší náročnosti a jejich následná prezentace s využitím 2D a 3D programů (Painter, Adobe Photoshop, Rhino, apod.).

Garant

MgA. Martin Surman, ArtD.

Vyučující

MgA. Martin Surman, ArtD.