Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ergonomie 2 (KAPD / ERG2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAPD / ERG2 - Ergonomie 2, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Učivo je věnováno aspektům ovlivňujícím pracovní prostředí a jejich vlivu na člověka, - možnostem eliminace nežádoucích jevů způsobených konkrétní pracovní činností.

Získané způsobilosti

Student je schopen aplikovat získané znalosti z oblasti ergonomie při komplexním řešení široké škály designérských projektů. Dokáže vytvářet antropometrické studie a orientuje se v problematice pracovního prostředí, tvorby nástrojů, strojů, ovladačů apod.

Literatura

Šmíd, Miroslav. Ergonomické parametry. Praha : SNTL, 1977. Chundela, Lubor. Ergonomie. Vyd. 1. Praha : Vydavatelství ČVUT, 2001. ISBN 80-01-02301-X.Bosh. Pracovní prostředí. Dreyfuss, Henry. The measure of man : human factors in design. New York : Whitney Library of Design, 1960.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPodmínkou pro zapsání tohoto předmětu je absolvování předmětu UPP/ERG1. Účast na cvičeních minimálně 80%. Přehled o problematice pracovního prostředí a jeho optimálních parametrech. Znalost ergonomických zásad potřebných pro zvládnutí designerského návrhu ručních nástrojů, nejrůznějších spotřebičů, ovladačů a strojů s důrazem na jejich bezproblémovou obsluhu. Analýza zvoleného výrobku, zařízení, nebo interiéru po stránce ergonomické. Vypracování designérské studie, která bude součástí vlastního designérského projektu.

Garant

MgA. Martin Surman, ArtD.

Vyučující

MgA. Martin Surman, ArtD.