Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Visual Composition (3D) (KAPD / XVK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAPD / XVK3 - Visual Composition (3D), Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Design, obsah pojmu, jeho historický vývoj- Postavení designera v procesu vzniku produktu- Odpovědnost designera- Funkce a forma, jejich vzájemný vztah na příkladech- Analýza vybraných produktů- Výrobek a životní prostředí- Výrazné trendy v minulosti (bezpečnost, design pro třetí svět, ekodesign, ...)- Hodnocení designu, mezinárodní soutěže a ocenění- Aktuality oboru

Získané způsobilosti

Student bude schopen dělit výrobky do skupin podle různých kriterií, uvědomí si vztah mezi formou a funkcí, bude vnímat různé aspekty souhrnně označované jako "funkce produktu". Získá přehled o definicích pojmu "design", o kriteriích hodnocení designu v mezinárodních soutěžích. Uvědomí si roli designera v procesu vzniku výrobku.

Literatura

Lamm, M. & Holls, D. A Century of Automotive Style: 100 Years of American Car Design. Lewin, T. & Borroff, R. & Callum, I. How to Design Cars Like a Pro. 2010. Ashby, Michael F. & Johnson, Kara. Materials and Design, Second Edition: The Art and Science of Material Selection in Product Design. Ulrich, Karl ; Eppinger, Steven . Product Design and Development. Manzini, Ezio . The Material of Invention: Materials and Design. Lorenzo, A. A. Voiture Minimum. Le Corbusier and the Automobile. CRHÁK, František. Vytvarná geometrie. Praha : SPN, 1985.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetStudent vypracuje a odevzdá tři samostatné prezentace založené na vizuálních materiálech, které se budou týkat probírané problematiky.

Garant

ak. soch. Ondřej Podzimek

Vyučující

ak. soch. Ondřej Podzimek