Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Virtual Reality 2 (KAPD / XVR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAPD / XVR2 - Virtual Reality 2, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Virtuální realita- Historie a současné vývojové trendy VR- Hardware: VR helmet, virtual gloves, stereoskopie- Princip CAVE systému a aplikace.- říprava dat pro tvorbu virtuální 3D prezentace. vytváření výstupů z 3D modelovacího programu.- Zpracování podkladů v programu WireFusion- Speciální nastavení výstupů programu- Interaktivní prezentace objektu- Začlenění do webové stránky.

Získané způsobilosti

Student zvládne interaktivní počítačovou vizualizaci objektů nebo scén pomocí softwarových prostředků virtuální reality (VR) v programu WireFusion. Student připraví prezentace třírozměrných objektů a prostorů na základě 3D modelu, naučí se připravovat interaktivní obsah webové stránky k prohlížení trojrozměrných návrhů. Studnt zvládne začlenění výstupů VR do webové stránky, tvorbu interaktivní prezentace.

Literatura

http://www.demicron.com/download/docs/v5/WF5_GettingStarted-I.pdfhttp://www.demicron.com/download/docs/v5/WF5_GettingStarted-II.pdfhttp://tecfa.unige.ch/guides/vrml/vrmlman/node5.htmlhttp://www.demicron.com/download/wirefusion/dlwf.htmlhttp://www.demicron.com/download/free.htmlhttp://www.demicron.com/download/docs/v5/WF5_3DModeling.pdf

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetStudent průběžně zpracuje dva projekty dokumentujících nabyté dovednosti s výstupem do interaktivní webové 3D prezentace.

Garant

ak. soch. Ondřej Podzimek