Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nauka o materiálech - dřevo (KAPT / NMD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAPT / NMD - Nauka o materiálech - dřevo, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Dřevo, jeho stavba a vady dřeva- Voda ve dřevě- Mechanické a fyzikální vlastnosti dřeva- Sortimenty dřevní suroviny a dýh- výroba a druhy překližovaných a aglomerovaných dřevních materiálů- Třískové a beztřískové opracování dřeva- Podpůrné výrobní dřevařské technologie- Základy spojování dřeva- Výroba a konstrukce nábytku skříňového, stolového, lůžkového a sedacího včetně čalounění

Získané způsobilosti

Student má znalosti a pozná základní druhy dřevin, ostatních dřevařských materiálů a konstrukčních desek. Student pojmenuje jejich vlastnosti a dokáže je uplatnit při konkrétních návrzích. Ovládá základní technologie opracování dřeva, výrobu konstrukcí a typologii nábytku včetně čalounění.

Literatura

Křupalová. Nauka o materálech . Praha, Sobotáles, 2004. ISBN 80-86-817-02-04 .Hájek, Václav. Truhlářské práce. Praha : Grada, 1997. ISBN 80-7169-418-5.Kouřil, Jan. Truhlářství : tradice z pohledu dneška. 1. vyd. v Gradě. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-247-9056-4.Čížek, Jan. Vlastnosti a zpracování třískových a vláknitých desek. Praha : SNTL, 1985. Halabala, Jindřich. Výroba nábytku, tvorba a konstrukce. Praha : SNTL, 1975.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaÚčast na seminářích a cvičeních. Pravidelné konzultace v průběhu semestru. Základní znalosti o materiálech.

Garant

Ing. Josef Cigánek

Vyučující

Ing. Josef Cigánek