Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentace (KAPT / PREZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAPT / PREZ - Prezentace, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Předmět se zaměřuje na získávání praktických dovedností z oblasti efektivní komunikace, umění prezentace a získání prezentačních dovedností.- Hlavní náplní výuky jsou temata asertivní komunikace, neurolingvistické programování, základy neverbální komunikace, základy rétoriky.- Předmět rozšiřuje znalosti prezentačních dovedností, jak pracovat s potřebnými materiály, jak efektivně zvládnout osobní přípravu. - Projev a jeho fáze, komunikace s publikem, zvládání kritický situací, vedení diskuse a vlastní vyhodnocení prezentace.

Získané způsobilosti

Student má znalosti a dovednosti z oblasti efektivní komunikace a zvládne využít získané dovednosti při tvorbě vlastní prezentace? dokáže v praxi aplikovat znalosti rétoriky a neverbální komunikace? dokáže připravit přesvědčivý projev? kriticky hodnotí svoje vystoupení a k zlepšení svého výkonu je schopen využít zpětné vazby? je schopný aplikovat své prezentační dovednosti při obhajobě diplomové práce

Literatura

Bradberry, T., Greavesová, J. Emoční inteligence v praxi. Columbus, 2007. Buchtová, Božena. Rétorika. Praha, Grada, 2006. Hierhold, Emil. Rétorika a prezentace. Praha, Grada, 2005. Clayton, Peter. Řeč těla. Čtěte gesta, mluvte svými pohyby. Ottovo nakladatelství, 2004. Hartley, Mary. Řeč těla v praxi. Portál, 2004. Nollke, Claudia. Umění prezentace. Praha, Grada, 2004. Von Kanitz, Anja. Umění úspěšné komunikace. Praha, Grada, 2005. Gruber, David. Zlatá kniha komunikace. Repronis Ostrava, 2005.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet1. Prezentace profesního portfólia a tématu diplomové práce / osnova, anotace, úvod, použitá liter. /2. Prezentace eseje ?Umění je pro mě o učení se a žití s lidmi. To je živá forma.? Miuccia Prada3. Prezentace strukturovaného CV

Garant

Ing. Monika Pavlíčková

Vyučující

Ing. Monika Pavlíčková