Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademické psaní (KKTS / APSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKTS / APSA - Akademické psaní, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět vyučuje k rozvoji všech kompetencí a dovedností souvisejících s tvorbou pracovních, odborných, esejistických a publicistických textů, které reflektují vlastní i cizí odbornou výtvarnou činnost. Součástí výuky je seznámení s principy citace a parafráze, s citačními normami a jejich praktická aplikace, dále práce se sekundární literaturou, domácí i zahraniční. Studenti si osvojí základní stylistické charakteristiky odborného psaní, seznámí se s žánry odborného a publicistického stylu a sami budou takové texty vytvářet. Budou se tak připravovat na tvorbu textů pro vlastní bakalářskou, a později diplomovou práci.Kurz je určen studentům, kteří z povahy svého oboru jsou povinni a nuceni referovat o svém díle, interpretovat je a seznamovat s ním odbornou i širší veřejnost.

Získané způsobilosti

Studenti získávají dovednosti v oblasti tvůrčího psaní.

Literatura

Čmejrková, Světla. Jak napsat odborný text. Praha, 1999. Kasarda, Martin. Praktická príručka písania. Bratislava, 2012. Hrdlička, František. Průvodce po literárním řemesle. Praha, 2004. Fišer, Zbyněk. Tvůrčí psaní. Brno, 2002.

Požadavky

Tvorba vlastních textů dle zadání vyučujícího.

Garant

doc. PhDr. Miroslav Zelinský, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Miroslav Zelinský, CSc.doc. PhDr. Miroslav Zelinský, CSc.