Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika a podnikání (KUMK / EKPO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUMK / EKPO1 - Ekonomika a podnikání, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Ekonomie jako věda, základní ekonomické pojmy, hospodářský proces- Fiskální politika - státní rozpočet a daňová soustava- Podnik a podnikání- Hodnocení výkonnosti národního hospodářství - domácí produkt, obchodní bilance, inflace, nezaměstnanost- Hospodářský cyklus- Trh a tržní mechanismus- Organizace hospodářského života - tržní a příkazová ekonomika- Centrální banka a bankovní systém- Majetková a kapitálová výstavba podniku- Náklady, výnosy a hospodářský výsledek- Účetnictví a nástroje vnitropodnikového řízení

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních ekonomických termínech a pojmech, je schopen za pomocí těchto pojmů analyzovat aktuální ekonomické dění. Je vybaven základními znalostmi a dovednostmi k tomu, aby sám mohl začít podnikat v právním prostředí České republiky.

Literatura

Švarcová, Jena. Ekonomie : stručný přehled : teorie a praxe aktuálně a v souvislostech. Zlín : CEED, 2008. ISBN 978-80-903433-7-5.Synek, Miloslav. Manažerská ekonomika. 3., přeprac. a aktualiz. vyd. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-247-0515-X.Holman, Robert. Základy ekonomie : pro studenty vyšších odborných škol a neekonomických fakult VŠ. 1. vyd. Praha : C. H. Beck, 2000. ISBN 8071794341.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet- Úspěšné absolvování testu na 60%- Zpracování seminárního úkolu- Docházka- Předmět je zakončen klasifikovaným zápočtem

Garant

Ing. Mgr. Radim Bačuvčík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Radim Bačuvčík, Ph.D.