Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika 1 (KUMK / ETIK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUMK / ETIK1 - Etika 1, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Jak, co a proč; základy etické argumentace; konstrukce a identifikace etického problému; otázky etiky; základní zdůvodnění morálky.- Co a k čemu jsou myšlenkové experimenty v etice; podoby empirické etiky.- New Science of Morality (aliance evoluční etiky, evoluční a kognitivní psychologie, neurověd, neuroetiky a experimentální etiky).- Co a k čemu je metaetika.- Základy aplikované etiky

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu student získá- znalosti o klíčových etických otázkách, problémech a pojmech- znalost o základních možnostech studia a vysvětlení morálních fenoménů a přístupu k nim- znalosti o empirických a experimentálních vysvětleních a empirickém studiu morálních fenoménů

Literatura

Brázda, Radim. Ethicum. 1. vyd. Zlín : VeRBuM, 2010. ISBN 978-80-904273-9-6.Precht, Richard David. Kdo jsem?. Vyd. 1. Praha : Ikar, 2010. ISBN 978-80-249-1306-3.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet- Předmět je ukončen zkouškou, která má písemnou podobu. - Podmínkou pro připuštění ke zkoušce je odevzdání písemné práce (a její přijetí vyučujícím). - Písemný test se bude na celkovém hodnocení podílet vahou 40%, písemná práce pak vahou 60%.

Garant

doc. PhDr. Radim Brázda, Dr.

Vyučující

doc. PhDr. Radim Brázda, Dr.