Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační zdroje a jejich využívání (KUMK / KINFO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUMK / KINFO - Informační zdroje a jejich využívání, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Práce s informacemi, knihovna UTB - fondy a služby- Vyhledávání informací, strategie vyhledávání, operátory- Katalogy, elektronické databáze (druhy, zadání a ladění dotazu)- Práce v konkrétních databázích- Vyhledávací služby, vyhledávače- Efektivní nástroje zpracování vyhledaných informací- Bibliografický záznam, citace podle platných norem, seznam použité literatury

Získané způsobilosti

Student je schopen použít znalosti při řešení konkrétního informačního zadání, orientuje se ve virtuálním informačním prostoru.

Literatura

SKLENÁK, Vilém. Data, informace, znalosti a Internet. Praha : C. H. Beck, 2001. ISBN 80-7179-409-.PAPÍK, Richard. Internet - ekonomické, marketingové a finanční aplikace : strategie vyhledávání a prezentace. Praha : Ekopress, 1998. ISBN 80-86119- 03.RAUCH, Jan. Metody zpracování informací I : informační zdroje a služby. Praha : Vysoká škola ekonomická, 1994. ISBN 80-7079-353-8.Nekuda, Jaroslav. Moderní informační zdroje diplomových a doktorských prací v oblasti sociálně-ekonomických věd. 1. vyd. Brno : Masarykova univerzita, 2001. ISBN 8021026464.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet- Účast na výuce- Závěrečný test- Předmět je zakončen zápočtem.

Garant

Ing. Martina Juříková, Ph.D.