Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Economics (KUMK / XECON)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUMK / XECON - Economics, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do ekonomie, ekonomie jako věda- Ekonomické názory starověkých a středověkých myslitelů. Trh a tržní mechanismus- Merkantilisté a kameralisté. Platební a obchodní bilance- Filozofové přirozených zákonů a fyziokraté. Inflace a její měření- Klasická politická ekonomie. Směna a bohatství- Francouzský socialismus. Karl Marx. Klasifikace ekonomických systémů- Marginalistická revoluce. Teorie mezního užitku. Teorie zaměstnanosti. Teorie peněz. Hospodářský cyklus- Keynesiánství. Teorie nezaměstnanosti. Domácí produkt- Chicagská škola. Teorie peněz. Veřejné rozpočty- České ekonomické myšlení

Získané způsobilosti

Student je schopen orientovat se v základních rozdílech mezi jednotlivými teoretickými ekonomickými koncepcemi a na základě toho uvažovat o aktuálním ekonomickém dění.

Literatura

Holman, Robert. Základy ekonomie : pro studenty vyšších odborných škol a neekonomických fakult VŠ. 1. vyd. Praha : C. H. Beck, 2000. ISBN 8071794341.Holman, Robert. Dějiny ekonomického myšlení. 3. vyd. Praha : C.H. Beck, 2005. ISBN 80-7179-380-9.Holman, Robert. Ekonomie. 1. vyd. Praha : C. H. Beck, 1999. ISBN 8071792551.Samuelson, P. A., Nordhaus, W.D. Ekonomie. Praha : Svoboda, 1995. ISBN 80-205-0192-4.Schiller, Bradley R. Essentials of economics. 6th ed. Boston : McGraw-Hill/Irwin, 2007. ISBN 0-07-340279-6.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouška- Úspěšné absolvování testu na 60%- Zpracování seminárního úkolu- Předmět je zakončen zkouškou

Garant

Ing. Mgr. Radim Bačuvčík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Radim Bačuvčík, Ph.D.