Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Project Management Software Support (KUMK / XSOFP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUMK / XSOFP - Project Management Software Support, Fakulta multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Programové prostředí Microsoft Enterprise Project Management- Pojetí tlustého a tenkého klienta v SW nástrojích- Připojení na projektový server z webového prostředí dle manuálu XP , Vista, Windows 7- Vytvoření návrhu projektu- Otevření projektů na projektovém serveru, načtení dostupných projektů- Převod návrhu projektu do centra projektů- Komunikace na projektovém serveru (PWA, tenký klient, Microsoft Project 2007, tlustý klient)- Ukládání změn plánu na projektovém serveru z pozice manažera projektu- Plánování projektu, dimenze rozsahu- Dodávky, milníky- Plánování projektu, dimenze času (deterministické přístupy, stochastické - metoda PERT), kritická cesta, časové plánování, souběh úkolů, zdroje- Plánování projektu, dimenze nákladů (nastavení ceny zdrojů na serveru, nikoliv lokálně), výnosy projektu a Cash Flow, projektové sestavy- Směrný plán a sledování skutečného průběhu řešeného projektu, hlášení o splnění úkolů, potvrzení projektovým manažerem, komunikace na projektovém serveru, metoda EVM, sestavy řízení dosažené hodnoty v projektu, řízení rizik v projektu, ukončení projektu- Samostatná práce na vlastní případové studii

Získané způsobilosti

Student je schopen pomocí SW podpory aplikovat poznatky, které se naučil v kurzu Řízení projektů I. Je schopen vytvořit samostatný projekt a umí jej řídit pomocí SW nástroje.

Literatura

Šviráková, Eva. Řízení projektů I. 1. vyd. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2010. ISBN 978-80-7318-990-7.Šviráková Eva. SW podpora řízení projektů. Zlín, 2011. Šviráková Eva. Řízení projektů II. Zlín, 2011. Kališ, J. Microsft Project: kompletní průvodce pro verze 2007 a 2003. Brno: Computer Press, 2008. Dvořák, D. Řízení projektů: nejlepší praktiky s ukázkami v Microsoftu. 2008. Schwalbe, K. Řízení projektů v IT. Brno: Computer press, 2007.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet- Vytvoření vlastního projektu na projektovém serveru podle dohodnutého zadání s garantem kurzu, rozsah samostatné práce 10 hodin. - Účast na semináři minimálně 80%. . Kurz je organizován tak, že každý student pracuje při výuce jak v počítačové učebně, tak s vlastním notebookem. Předmět je zakončen klasifikovaným zápočtem.

Garant

Ing. Eva Šviráková, Ph.D.