Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé materiály a technologie (TCPM / T9PMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCPM / T9PMT - Pokročilé materiály a technologie, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do pokročilých polymerních materiálů a zpracovatelských technologií- Dendrimery- Fluoropolymery- Speciální polymery, polymerní směsi a kompozity- Termoplastické elastomery- Polymerní tekuté krystaly- Polymerní vlákna- Polymerní pěny- Vstřikování prášků- Nanotechnologie- Síťování polymerních materiálů- Zdravotnictví, farmakologie a laboratorní technika (sterilizace, bioaktivita, řízené uvolňování, membrány, separátory)- Potravinářský a obalový průmysl (propustnost, trvanlivost, biodegradabilita, ..)- Automobilový, letecký průmysl (vysoko-teplotní, vysoce-zátěžové materiály, nehořlavost, ..)

Získané způsobilosti

Student se orientuje v současných trendech pokročilých polymerních materiálů a technologií. Dokáže samostatně pracovat s informačními zdroji a je schopný vyvozovat logické závěry.

Literatura

J. Moore, G. Zouridakis. Biomedical Technology and Devices. 2004. 2.TADMOR, Z., GOGOS, C. G. Principles of Polymer Processing. 2006.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná alespoň z 90%Prezentace: vypracování, odevzdání písemné verze a ústní 20 minutová prezentace a obhajoba seminární práceZápočtový test: získat 8 bodů ze 14Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů

Garant

doc. Ing. Tomáš Sedláček, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Tomáš Sedláček, Ph.D.doc. Ing. Tomáš Sedláček, Ph.D.