Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Termická analýza materiálů (TCPM / TE5TA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCPM / TE5TA - Termická analýza materiálů, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do termické analýzy- Termický děj- Obecný přístroj pro TA, termoanalytická křivka- Termometrie- DTA (Diferenční termometrie)- Diferenční snímací kalorimetrie (DSC)- Termomechanická analýza (TMA) a termodilatometrie (TD)- Objemová dilatometrie- Termogravimetrie (TG)- Dynamická mechanická analýza (DMA)- Termomechanometrie, relaxace a kríp- Dielektrická analýza- Termomagnetometrie, Termooptometrie- Analýza uvolněných plynů

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu student zná principy běžných metod termické analýzy. Je schopen navrhnout metodu měření vhodnou pro detekování dané vlastnosti a sestavit vhodný program měření, metodu analýzy dat a jejich interpretaci. V praktické části předmětu získá i první zkušenosti s termickou analýzou při provádění modelových experimentálních měření.

Literatura

Michael E. Brown. Introduction to Thermal Analysis, Techniques and Applications. Kluwer Academic Publisher, 2010. Menczel and R. Bruce Prime. Thermal analysis of polymers, Fundamentals and applications. A John Wiley and Sons, inc., Publications, Hobojem, New Jersey, 2009. ISBN 978-0-471-76917-0.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: udělení na základě účasti na laboratorním cvičení a odevzdání a uznání protokolů. Zkouška: kombinovaná forma. Po vstupním testu, který musí být min na 50%, následuje ústní část z okruhů probraných na přednáškách.

Garant

doc. Ing. Petr Slobodian, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Slobodian, Ph.D.doc. Ing. Petr Slobodian, Ph.D.