Předmět Základy balení potravin (TCPM / TE5ZB)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCPM / TE5ZB - Základy balení potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Úvod do potravinářských obalů- Struktura a vlastnosti polymerních materiálů- Technologie výroby polymerních obalů- Papírové obaly a kombinace materiálů- Kovové a skleněné obaly- Potisky, polepky na obalech- Deteriorativní reakce potravin- Trvanlivost potravin a aseptické obaly, aktivní a inteligentní obaly- Obaly pro mikrovlnný ohřev- Balení masa a masných výrobků- Balení ovoce a zeleniny- Balení mléčných výrobků- Balení tekutin- Bezpečnostní a legislativní aspekty potravinářských obalů
Získané způsobilosti
Student má znalosti způsobů balení a používaných materiálů pro potravinářský průmysl. Dokáže je využít v kontextu bezpečnostních a legislativních aspektů potravinářských obalů.
Literatura
Robertson, G.L. Food Packaging: Principles and Practice. CRC, 2006. ISBN 978-0849337758.Coles, R., McDowell, D., Kirwan, M.J. Food Packaging Technology. Blackwell, 2003. ISBN 978-0849397882.Selke, S.E.M., Culter, J.D., Hernandez, R.J. Plastics Packaging: Properties, Processing, Applications and Regulations. Hanser Gardner Publications, 2004. ISBN 978-1569903728.Mleziva, Josef. Polymery : výroba, struktura, vlastnosti a použití. 2. přeprac. vyd. Praha : Sobotáles, 2000. ISBN 8085920727.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: aktivní práce v laboratorních cvičeních, odevzdané protokoly. Účast na přednáškách vysoce doporučena.Zkouška: znalost probírané látky z přednášených tématických okruhů.
Garant
doc. Dr. Ing. Vladimír Pavlínek
Vyučující
doc. Ing. Marián Lehocký, Ph.D.doc. Dr. Ing. Vladimír Pavlínek