Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reologie potravin a kosm.prostředků (TCPM / TE6RE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCPM / TE6RE - Reologie potravin a kosm.prostředků, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Reologické veličiny, pojmy a dělení kapalin- Parametry ovlivňující viskozitu- Způsoby měření viskozity- Reologické modely- Přísady, modifikátory viskozity- Viskoelastické chování gelů, emulzí a suspenzí- Přístroje pro měření reologických a viskoelastických vlastností- Reologie potravin- Korelace reologie s texturními a senzorickými vlastnostmi- Polymery v kosmetice a potravinách- Reologie kosmetických a hygienických produktů- Korelace reologie s podmínkami zpracování a dopravy materiálů- Reologie v kontrole kvality- Vliv stárnutí materiálů na reologické vlastnosti

Získané způsobilosti

Student má znalosti reologického chování materiálů a je schopný je aplikovat na oblast potravin a kosmetických prostředků.

Literatura

Morrison, I.D. Colloidal Dispersions - Suspensions, Emulsions and Foams. , John Wiley & Sons, 2002. ISBN 978-0471176251.Brummer, R. Rheology Essentials of Cosmetic and Food Emulsions. ISBN 978-3540255536.Rao, M.A. Rheology of Fluids and Semisolid Foods. Aspen Publishers, 1999. ISBN 978-0834212640.Larson, R.G. The Structure and Rheology of Complex Fluids. Oxford University PressSpringer-Verlag, 1999. ISBN 978-0195121971.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaAktivní práce v laboratorních cvičeních, odevzdané protokoly.Účast na přednáškách vysoce doporučena.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.

Garant

doc. Dr. Ing. Vladimír Pavlínek

Vyučující

doc. Dr. Ing. Vladimír PavlínekIng. Robert Moučka, Ph.D.