Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Recyklace a zneškodňování tuhých odpadů (TCPM / TE9PT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCPM / TE9PT - Recyklace a zneškodňování tuhých odpadů, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Problematika odpadů, surovinová a energetická krize, Evropská rámcová směrnice o odpadech, recyklační společnost, zákon o odpadech v ČR, plán odpadového hospodářství.- Předcházení vzniku odpadů.- Papír a recyklace papíru, recyklace skla.- Recyklace syntetických polymerních hmot, recyklace pryže.- Recyklace kovů, nakládání s elektroodpady a elektrozařízeními, recyklace autovraků. - Stavební a demoliční odpady.- Bioodpady.- Mechanicko-biologická úprava.- Odpady z energetiky.- Sedimenty, nakládání s těžebními odpady.- Energetické využití odpadů.- Radioaktivní odpad.- Nebezpečné odpady.- Skládkování odpadů.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o metodách, technologiích, legislativě a ekonomice likvidace, zpětného použití a recyklace základních komodit odpadového hospodářství. Kriticky pracuje s informacemi z médií a je způsobilý orientovat se v kontroverzích problematiky.

Literatura

Kuřitka, Slobodian, Saha. Laboratorní cvičení z recyklace a likvidace odpadů. UTB FT Zlín, 2006. Kizling. Nakládání s odpady. 2007. ISBN 987-80-214-3348-9.Goodship. Introduction to plastics recycling. Smithers Rapra Technology Lomited, 2007. ISBN 978-1-84735-078-7.Braniš, M. Nature and Culture in Landscape Ecology. (Part II). IALE, Brno, 1999. -. Zákon 125/1997 Sb. O odpadech.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná docházka na laboratorní cvičení. Vypracování protokolů z jednotlivých úloh. Každý protokol musí být učitelem uznán, jinak musí student protokol přepracovat.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.

Garant

doc. Ing. et Ing. Ivo Kuřitka, Ph.D. et Ph.D.doc. Ing. Petr Slobodian, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. et Ing. Ivo Kuřitka, Ph.D. et Ph.D.doc. Ing. Petr Slobodian, Ph.D.doc. Ing. Petr Slobodian, Ph.D.