Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bioaktivní polymerní systémy (TCPM / TWC4P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCPM / TWC4P - Bioaktivní polymerní systémy, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Definice základních pojmů polymerní systém, biologická aktivita, přehled základních metod pro charakterizaci polymerů- Interakce živých systémů s okolními fyzikálními a chemickými faktory- Toxikologické aspekty vybraných skupin látek- Antimikrobiální činidla a kontrola jejich účinnosti- Technologie antimikrobiální modifikací polymerních systémů- Aplikace antimikrobiálních polymerních systémů- Biomateriály a biokompatibilní polymerní systémy- Resorbovatelné polymery- Systémy na bázi biorozložitelných polymerů pro nemedicínské aplikace- Metodika testování biorozložitelnosti, legislativa- Bioaktivní polymery pro obaly v potravinářství- Vodorozpustné polymery a jejich 3D struktury- Anorganické bioaktivní polymery- Inteligentní polymerní systémy

Získané způsobilosti

Student je schopen nacházet spojitosti mezi teoretickými a praktickými aspekty v oborech makromolekulární a fyzikální chemie a ekologie.

Literatura

2)SHOINAIKE G.O., ADVANI S.G.. Advanced Polymeric Materiále. Boca Raton, USA, CRC PRESS, 2003. ISBN 1-58716-047-1.Biomaterials and tissue engineering. 1st ed. Berlin ; New York : Springer, 2004. ISBN 3-540-22203-0.Biomaterials science : an introduction to materials in medicine. 2nd ed. Amsterdam : Elsevier Academic Press, 2004. ISBN 0-12-582463-7.Handbook of topical antimicrobials : industrial applications in consumer products and pharmaceuticals. New York : Marcel Dekker, 2003. ISBN 0-8247-0788-5.1)EHRENSTEIN G.W.. Polymeric Materials. Munich, Germany, Hanser, 2001.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: účast na seminářích, příprava, prezentování a obhajoba přednášky na zadané téma.Zkouška: písemný test (minimálně 60% správných odpovědí) a následná ústní diskuse z okruhu zadaných otázek.

Garant

doc. Ing. Vladimír Sedlařík, Ph.D.