Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilá technologie balení potravin (TCPM / TWPP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCPM / TWPP4 - Pokročilá technologie balení potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Struktura a vlastnosti polymerních materiálů- Technologie výroby polymerních obalů- Papírové obaly a kombinace materiálů- Kovové a skleněné obaly- Potisk a etiketování obalů- Deteriorativní reakce potravin- Aseptické obaly, aktivní a inteligentní obaly- Obaly pro mikrovlnný ohřev- Obaly masa a masných výrobků- Obaly ovoce a zeleniny- Obaly mléčných výrobků- Balení tekutin- Bezpečnostní a legislativní aspekty potravinářských obalů- Recyklace a likvidace obalů

Získané způsobilosti

Student se dobře orientuje v teoretických základech, experimentálních metodách i v aplikacích. Je seznámen s nejnovějšími trendy v oblasti balení potravin (aseptické obaly, aktivní a inteligentní obaly, ..), znalosti dokáže využít v širokém rozsahu obalových aplikačních možností.

Literatura

Robertson, G.L. Food Packaging: Principles and Practice. CRC, 2006. ISBN 978-0849337758.Coles, R., McDowell, D., Kirwan, M.J. Food Packaging Technology. Blackwell, 2003. ISBN 978-0849397882.Selke, S.E.M., Culter, J.D., Hernandez, R.J. Plastics Packaging: Properties, Processing, Applications and Regulations. Hanser Gardner Publications, 2004. ISBN 978-1569903728.Mleziva, Josef. Polymery : výroba, struktura, vlastnosti a použití. 2. přeprac. vyd. Praha : Sobotáles, 2000. ISBN 8085920727.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.

Garant

prof. Ing. Petr Sáha, CSc.