Předmět Reologie potravin (TCPM / TWPR4)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCPM / TWPR4 - Reologie potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Reologické veličiny, pojmy a dělení kapalin.- Parametry ovlivňující viskozitu.- Způsoby měření viskozity.- Reologické modely.- Přísady, modifikátory viskozity.- Reologické chování gelů, emulzí a suspenzí.- Měření reologických vlastností.- Měření viskoelastických vlastností.- Korelace reologie s texturními a senzorickými vlastnostmi.- Reologie mléčných výrobků.- Reologie těsta.- Korelace reologie s podmínkami zpracování potravin.- Reologie v kontrole kvality.- Vliv stárnutí materiálů na reologické vlastnosti.
Získané způsobilosti
Student má znalosti reologického chování potravin a je schopný je aplikovat v praxi.
Literatura
Morrison, I.D. Colloidal Dispersions - Suspensions, Emulsions and Foams. , John Wiley & Sons, 2002. ISBN 978-0471176251.Brummer, R. Rheology Essentials of Cosmetic and Food Emulsions. ISBN 978-3540255536.Rao, M.A. Rheology of Fluids and Semisolid Foods. Aspen Publishers, 1999. ISBN 978-0834212640.Larson, R.G. The Structure and Rheology of Complex Fluids. Oxford University PressSpringer-Verlag, 1999. ISBN 978-0195121971.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaZkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.
Garant
doc. Dr. Ing. Vladimír Pavlínek