Předmět Technika obsluhy služeb (TUACHP / T1TOS)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / T1TOS - Technika obsluhy služeb, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Historie pohostinství- Společenská výchova- Inventář na úseku obsluhy- Způsoby obsluhy- Systémy obsluhy- Obsluha v restauraci- Gastronomická pravidla- Slavnostní hostiny- Společenská setkání- Nealkoholické nápoje- Alkoholické nápoje, míšené nápoje
Získané způsobilosti
Student má znalosti ze společenské výchovy. Dokáže používat gastronomická pravidla. Je schopný sestavit slavnostní menu a připravit slavnostní tabuli na zvolené téma.
Literatura
SEIDLEROVÁ, S. Společenská setkání a gastronomická pravidla uplatňovaná v rámci poskytování služeb ve společném stravování [Diplomová práce]. Zlín, UTB, 2008. KARLÍKOVÁ, Z. Technika a způsoby obsluhy a poskytování služeb ve společném stravování [Diplomová práce]. Zlín, UTB, 2008. Mathé, Ivo. Etiketa. 1. vyd. v českém jazyce. Praha : BB/art, 2005. ISBN 80-7341-564-X.VÍTKOVÁ, M. Kultura stolování. Hradec Králové : Gaudeamus, 1999. ISBN 80-7041-579-7.ČERNÝ, J., KRUPIČKA, J. Moderní obsluha. Praha : Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0.SALAČ, G. Stolničení. Praha : Fortuna, 2004. ISBN 80-7168-752-9.Tuláčková, Miloslava. Stolničení v kostce. 1. vyd. Úvaly : Ratio, 1996. ISBN 8023815865.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zápočetCvičení: 80% aktivní účast, referát k připravenému tématu.Zápočet: písemná práce.
Garant
Ing. Helena Velichová, Ph.D.
Vyučující
Ing. Helena Velichová, Ph.D.Ing. Helena Velichová, Ph.D.