Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř biologie (TUACHP / T2BI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / T2BI - Laboratoř biologie, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Mikroskop, mikroskopické techniky a preparáty- Stavba prokaryotické a eukaryotické buňky sinic a zelených řas- Stavba rostlinné buňky- Mikroskopické houby a plísně- Práce s imerzním objektivem - pozorování bakterií v mléčných výrobcích a nakládané zelenině- Stavba živočišné buňky- Mitotické dělení buněčného jádra

Získané způsobilosti

Studenti zvládají mikroskopické techniky, včetně práce s imerzním objektivem a těchto dovedností využijí v navazujícím předmětu Laboratorní cvičení z mikrobiologie.

Literatura

Žďárský, J., Benda, V., Váňa, V. Biologie I. Praha : VŠCHT, 1993. ISBN 80-7080-187-5.Žiárský, Josef. Biologie II. 1. vyd. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 1992. ISBN 8070801689.Mišurcová, L. Základy biologie. UTB Zlín, 2012. ISBN 978-80-7454-156-8.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka: studenti musí splnit povinnou docházku na jednotlivá cvičení a odevzdat protokoly ze všech tématických úkolů. Zápočet: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, závěrečný test je nutné napsat alespoň na 60%.

Garant

Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martina Bučková, Ph.D.Ing. Helena Družbíková, Ph.D.Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.