Předmět Technologická zařízení ve strav. sužbách (TUACHP / T3TZ)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / T3TZ - Technologická zařízení ve strav. sužbách, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Zařízení pro tepelnou úpravu.- Technika pro výdej jídel a nápojů.- Zařízení pro výrobu teplých nápojů.- Technika pro výrobu a výdej chlazených nápojů.- Chladící a mrazící zařízení.- Zařízení na výrobu zmrzliny, šlehačky, vakuovaní stroje.- Zařízení pro mechanické zpracování surovin.- Používání a údržba zařízení, mycí stroje.- Stroje pro zpracování odpadu.- Základy měření a regulace.- Kuchyňský nábytek.- Manipulační technika, automaty, nádobí, nástroje, nářadí.- Funkční zóny provozů, pracovní podmínky.- Bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci.
Získané způsobilosti
Student má znalosti o gastronomických zařízeních, chápe principy těchto zařízení a aplikuje získané poznatky v praxi.
Literatura
Kolouch, Martin. Stroje a zařízení v gastronomii a technologie přípravy pokrmů : pro střední a vyšší odborné školy. Vyd. 1. Praha : Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-719-7.KADLEC, P. a kol. Procesy potravinářských a biotechnologických výrob. Praha, 2003. ISBN 80-7080-527-7.Hoffman, Pavel. Výrobní linky potravinářské. Vyd. 2. Praha : ČVUT, 1999. ISBN 8001020037.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetDocházka: povinná na seminářích z 80%.Klasifikovaný zápočet: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, písemný test, je nutno získat minimálně 70%, jinak ho musí student psát znovu.
Garant
Ing. Jiří Mlček, Ph.D.
Vyučující
Ing. Jiří Mlček, Ph.D.