Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika výživy (TUACHP / T6EV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / T6EV - Ekonomika výživy, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úroveň výživy obyvatelstva ČR- Výživová doporučení- Obezita- Poruchy příjmu potravy- Metodika plánování výživy jednotlivce a kolektivu- Nutriční a ekonomické hodnocení výživy- Ztráty na potravinách- Režijní náklady ve společném stravování- Značení potravin- Biopotraviny

Získané způsobilosti

Student dokáže vyhodnotit úroveň výživy obyvatelstva ČR, vyhodnocovat nutriční a nutričně ekonomické hodnocení potravin. Orientuje se ve značení potravin a dovede charakterizovat ekologické potraviny.

Literatura

NOVÁK, V., BUŇKA, F., KADIDLOVÁ, H. Ekonomika výživy a výživová politika I. Zlín: UTB, 2006. Novák, Václav. Základy ekonomiky výživy. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, 2005. ISBN 8073182629.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: na přednáškách nepovinná, povinná 80% docházka na seminářích.Zápočet: uděluje se na základě zpracování protokolu Jídelní lístek, který bude nejhůře hodnocen známkou E-dostatečně, dále za podmínky úspěšného splnění průběžného testu na 60%. Zkouška: zkouškový test musí být složen na 75%, student musí prokázat znalosti probíraných tématických okruhů.

Garant

Ing. Helena Družbíková, Ph.D.Ing. Helena Velichová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Helena Družbíková, Ph.D.Ing. Helena Velichová, Ph.D.