Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gastronomické technologie I (TUACHP / TE2GT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TE2GT - Gastronomické technologie I, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vývoj gastronomie, její perspektivy, principy a pravidla.- Základy legislativy v gastronomii, bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci.- Maso, vlastnosti a složení, vnitřnosti, použití pro gastronomii.- Masné výrobky.- Mléko, vlastnosti a složení, použití pro gastronomii.- Mléčné výrobky a vejce.- Pekárenství a cukrářství.- Ovoce a zelenina.- Přílohy v gastronomii.- Alkoholické a nealkoholické nápoje.- Polévky a omáčky.- Pochutiny.- Ostatní suroviny a potraviny v gastronomii.- Druhy stravy.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o vývoji gastronomie, o surovinách a potravinách v gastronomii. Orientuje se v legislativních předpisech v gastronomii, ovládá zásady bezpečnosti při práci v gastronomických provozech.

Literatura

Velíšek J., Hajšlová J. Chemie potravin. Tábor, 2009. ISBN 978-80-86659-16-9.Harold G. On food and cooking. New York, 2004. ISBN 978-0-684-80001-1.Ingramová Ch. Všechno o jídle. Praha, 2006. ISBN 80-7321-251-X.Mikeš V. Proč se klepou řízky-chemie v kuchyni. Praha, 2008. ISBN 978-80-7363-143-7.Gajdůšek S. Společné stravování. Brno, 1999. ISBN 80-7157-395-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetDocházka: povinná na seminářích z 80%.Klasifikovaný zápočet: 1 test, je nutno získat minimálně 70% - znalost probrané látky z probíraných tématických okruhů.

Garant

Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Mlček, Ph.D.