Předmět Gastronomické technologie I (TUACHP / TE2GT)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TE2GT - Gastronomické technologie I, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Vývoj gastronomie, její perspektivy, principy a pravidla.- Základy legislativy v gastronomii, bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci.- Maso, vlastnosti a složení, vnitřnosti, použití pro gastronomii.- Masné výrobky.- Mléko, vlastnosti a složení, použití pro gastronomii.- Mléčné výrobky a vejce.- Pekárenství a cukrářství.- Ovoce a zelenina.- Přílohy v gastronomii.- Alkoholické a nealkoholické nápoje.- Polévky a omáčky.- Pochutiny.- Ostatní suroviny a potraviny v gastronomii.- Druhy stravy.
Získané způsobilosti
Student má znalosti o vývoji gastronomie, o surovinách a potravinách v gastronomii. Orientuje se v legislativních předpisech v gastronomii, ovládá zásady bezpečnosti při práci v gastronomických provozech.
Literatura
Velíšek J., Hajšlová J. Chemie potravin. Tábor, 2009. ISBN 978-80-86659-16-9.Harold G. On food and cooking. New York, 2004. ISBN 978-0-684-80001-1.Ingramová Ch. Všechno o jídle. Praha, 2006. ISBN 80-7321-251-X.Mikeš V. Proč se klepou řízky-chemie v kuchyni. Praha, 2008. ISBN 978-80-7363-143-7.Gajdůšek S. Společné stravování. Brno, 1999. ISBN 80-7157-395-7.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetDocházka: povinná na seminářích z 80%.Klasifikovaný zápočet: 1 test, je nutno získat minimálně 70% - znalost probrané látky z probíraných tématických okruhů.
Garant
Ing. Jiří Mlček, Ph.D.
Vyučující
Ing. Jiří Mlček, Ph.D.