Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie potravin (TUACHP / TE5CP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TE5CP - Chemie potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Teoretické základy chemie potravin.- Voda, sušina.- Aminokyseliny a peptidy- Bílkoviny.- Sacharidy.- Polysacharidy- Lipidy.- Minerální látky.- Vitamíny.- Vonné látky.- Chuťové látky.- Barviva.- Aditiva.- Kontaminanty.

Získané způsobilosti

Studenti mají přehled o základních složkách potravin z hlediska jejich chemických vlastností, struktury a reaktivity. Umí vyvozovat z chemických vlastností těchto sloučenin patřičné závěry, které aplikují při veškerých technologických operacích s potravinami.

Literatura

DAVÍDEK, J., VELÍŠEK, J. Analýza potravin. Praha : VŠCHT, 1988. DAVÍDEK, J., JANÍČEK, G., POKORNÝ,J. Chemie potravin. Praha : SNTL, 1983. Velíšek, Jan. Chemie potravin 1. Vyd. 1. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 8090239137.Velíšek, Jan. Chemie potravin 2. Vyd. 1. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 8090239145.Velíšek, Jan. Chemie potravin 3. Vyd. 1. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 8090239153.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet, zkouškaPožadavky na seminář: 100% aktivní účast na seminářích a zápočtový test (55 %) Docházka: 100% aktivní účast na cvičeních.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů písemnou zkouškou (50%)

Garant

doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.