Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gastronomické technologie III (TUACHP / TE5GT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TE5GT - Gastronomické technologie III, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Gastronomie jako vědní obor.- Biopotraviny, GMO potraviny a potraviny nového typu.- Antinutriční, toxické a kontaminující látky.- Speciální gastronomie I.- Speciální gastronomie II.- Molekulární gastronomie I.- Molekulární gastronomie II.- Světová gastronomie I.- Světová gastronomie II.- Tradiční pokrmy a potraviny (lidová strava, regionální pokrmy) I.- Tradiční pokrmy a potraviny (lidová strava, regionální pokrmy) II.- Convenience food, fast food.- Hotovky, minutky, jídla z průmyslově opracovaných surovin (polotovarů, zmrazených surovin, konzerv), klasická jídla.- Dohotovování pokrmů.

Získané způsobilosti

Student má komplexní znalosti o gastronomických technologiích, orientuje se v nejnovějších trendech v gastronomii v České republice a zahraničí, poznatky aplikuje v praxi.

Literatura

Jan Velíšek, Jana Hajšlová. Chemie potravin I. Tábor, 2009. ISBN 978-80-86659-15-2.Jan Velíšek, Jana Hajšlová. Chemie potravin II. Tábor, 2009. ISBN 978-80-86659-16-9.Úlehlová-Tilschová, M. Chuťový místopis. Praha, 1997. ISBN 80-85926-16-4.Magdalena Beranová. Jídlo a pití v pravěku a ve středověku. Praha, 2005. ISBN 80-200-1340-7.This, Hervé. Kitchen mysteries : revealing the science of cooking = Les secrets de la casserole. New York : Columbia University Press, 2007. ISBN 978-0-231-14170-3.This, Hervé. Molecular gastronomy : exploring the science of flavor. New York : Columbia University Press, 2006. ISBN 978-0-231-13312-8.http://www.agronavigator.cz/UserFiles/File/Sukov_PNTweb.pdf

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: povinná docházka na cvičeních 100%.Zkouška: test (nutno získat minimálně 70%) a ústní zkouška - znalost probrané látky z probíraných tematických okruhů.

Garant

Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Mlček, Ph.D.Ing. Helena Družbíková, Ph.D.Ing. Jiří Mlček, Ph.D.