Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika obsluhy služeb (TUACHP / TQTOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TQTOS - Technika obsluhy služeb, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Historie pohostinství- Společenská výchova- Inventář na úseku obsluhy- Způsoby obsluhy- Systémy obsluhy- Obsluha v restauraci- Gastronomická pravidla- Slavnostní hostiny- Společenská setkání- Nealkoholické nápoje- Alkoholické nápoje, míšené nápoje

Získané způsobilosti

Student má znalosti ze společenské výchovy. Dokáže používat gastronomická pravidla. Je schopný sestavit slavnostní menu a připravit slavnostní tabuli na zvolené téma.

Literatura

SEIDLEROVÁ, S. Společenská setkání a gastronomická pravidla uplatňovaná v rámci poskytování služeb ve společném stravování [Diplomová práce]. Zlín, UTB, 2008. KARLÍKOVÁ, Z. Technika a způsoby obsluhy a poskytování služeb ve společném stravování [Diplomová práce]. Zlín, UTB, 2008. Mathé, Ivo. Etiketa. 1. vyd. v českém jazyce. Praha : BB/art, 2005. ISBN 80-7341-564-X.VÍTKOVÁ, M. Kultura stolování. Hradec Králové : Gaudeamus, 1999. ISBN 80-7041-579-7.ČERNÝ, J., KRUPIČKA, J. Moderní obsluha. Praha : Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0.SALAČ, G. Stolničení. Praha : Fortuna, 2004. ISBN 80-7168-752-9.Tuláčková, Miloslava. Stolničení v kostce. 1. vyd. Úvaly : Ratio, 1996. ISBN 8023815865.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetPodmínkou udělení zápočtu je úspěšné absolvování písemné práce.

Garant

Ing. Helena Velichová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Helena Velichová, Ph.D.