Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologická zařízení ve stravovacích s (TUACHP / TXTZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TXTZ - Technologická zařízení ve stravovacích s, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Zařízení pro tepelnou úpravu.- Technika pro výdej jídel a nápojů.- Zařízení pro výrobu teplých nápojů.- Technika pro výrobu a výdej chlazených nápojů.- Chladící a mrazící zařízení.- Zařízení na výrobu zmrzliny, šlehačky, vakuovaní stroje.- Zařízení pro mechanické zpracování surovin.- Používání a údržba zařízení, mycí stroje.- Stroje pro zpracování odpadu.- Základy měření a regulace.- Kuchyňský nábytek.- Manipulační technika, automaty, nádobí, nástroje, nářadí.- Funkční zóny provozů, pracovní podmínky.- Bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o gastronomických zařízeních, chápe principy těchto zařízení a aplikuje získané poznatky v praxi.

Literatura

Kolouch, Martin. Stroje a zařízení v gastronomii a technologie přípravy pokrmů : pro střední a vyšší odborné školy. Vyd. 1. Praha : Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-719-7.KADLEC, P. a kol. Procesy potravinářských a biotechnologických výrob. Praha, 2003. ISBN 80-7080-527-7.Hoffman, Pavel. Výrobní linky potravinářské. Vyd. 2. Praha : ČVUT, 1999. ISBN 8001020037.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetKlasifikovaný zápočet: seminární práce a 1 test - prokázání znalosti probíraných tématických okruhů. Je nutno získat minimálně 70%, jinak ho musí student psát znovu.

Garant

Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Mlček, Ph.D.