Předmět Chemie potravin (TUACHP / TYCP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TYCP - Chemie potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Teoretické základy chemie potravin.- Voda, sušina.- Aminokyseliny a peptidy.- Bílkoviny.- Sacharidy.- Polysacharidy.- Lipidy.- Minerální látky.- Vitamíny.- Vonné látky.- Chuťové látky.- Barviva.- Aditiva.- Kontaminanty.
Získané způsobilosti
Studenti mají přehled o základních složkách potravin z hlediska jejich chemických vlastností, struktury a reaktivity. Umí vyvozovat z chemických vlastností těchto sloučenin patřičné závěry, které aplikují při veškerých technologických operacích s potravinami.
Literatura
DAVÍDEK, J., VELÍŠEK, J. Analýza potravin. Praha : VŠCHT, 1988. DAVÍDEK, J., JANÍČEK, G., POKORNÝ,J. Chemie potravin. Praha : SNTL, 1983. Velíšek, Jan. Chemie potravin 1. Vyd. 1. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 8090239137.Velíšek, Jan. Chemie potravin 2. Vyd. 1. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 8090239145.Velíšek, Jan. Chemie potravin 3. Vyd. 1. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 8090239153.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: 100% aktivní účast na cvičeních.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.
Garant
doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
Vyučující
doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.