Předmět Ekonomika výživy (TUACHP / TYEV)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TYEV - Ekonomika výživy, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Úroveň výživy obyvatelstva ČR- Výživová doporučení- Obezita- Poruchy příjmu potravy- Metodika plánování výživy jednotlivce a kolektivu- Nutriční a ekonomické hodnocení výživy- Ztráty na potravinách- Režijní náklady ve společném stravování- Značení potravin- Biopotraviny
Získané způsobilosti
Student dokáže vyhodnotit úroveň výživy obyvatelstva ČR, vyhodnocovat nutriční a nutričně ekonomické hodnocení potravin. Orientuje se ve značení potravin a dovede charakterizovat ekologické potraviny.
Literatura
NOVÁK, V., BUŇKA, F., KADIDLOVÁ, H. Ekonomika výživy a výživová politika I. Zlín: UTB, 2006. Novák, Václav. Základy ekonomiky výživy. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, 2005. ISBN 8073182629.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: na přednáškách nepovinná, povinná 80% docházka na seminářích.Zápočet: uděluje se na základě zpracování protokolu Jídelní lístek, který bude nejhůře hodnocen známkou E-dostatečně, dále za podmínky úspěšného splnění průběžného testu na 60%. Zkouška: zkouškový test musí být složen na 75%, student musí prokázat znalosti probíraných tématických okruhů.
Garant
Ing. Helena Družbíková, Ph.D.Ing. Helena Velichová, Ph.D.
Vyučující
Ing. Helena Družbíková, Ph.D.Ing. Helena Velichová, Ph.D.