Předmět Gastronomické technologie III (TUACHP / TYKG3)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TYKG3 - Gastronomické technologie III, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Gastronomie jako vědní obor.- Biopotraviny, GMO potraviny a potraviny nového typu.- Antinutriční, toxické a kontaminující látky.- Speciální gastronomie I.- Speciální gastronomie II.- Molekulární gastronomie I.- Molekulární gastronomie II.- Světová gastronomie I.- Světová gastronomie II.- Tradiční pokrmy a potraviny (lidová strava, regionální pokrmy) I.- Tradiční pokrmy a potraviny (lidová strava, regionální pokrmy) II.- Convenience food, fast food.- Hotovky, minutky, jídla z průmyslově opracovaných surovin (polotovarů, zmrazených surovin, konzerv), klasická jídla.- Dohotovování pokrmů.
Získané způsobilosti
Student má komplexní znalosti o gastronomických technologiích, orientuje se v nejnovějších trendech v gastronomii v České republice a zahraničí, poznatky aplikuje v praxi.
Literatura
Jan Velíšek, Jana Hajšlová. Chemie potravin I. Tábor, 2009. ISBN 978-80-86659-15-2.Jan Velíšek, Jana Hajšlová. Chemie potravin II. Tábor, 2009. ISBN 978-80-86659-16-9.Úlehlová-Tilschová, M. Chuťový místopis. Praha, 1997. ISBN 80-85926-16-4.Magdalena Beranová. Jídlo a pití v pravěku a ve středověku. Praha, 2005. ISBN 80-200-1340-7.This, Hervé. Kitchen mysteries : revealing the science of cooking = Les secrets de la casserole. New York : Columbia University Press, 2007. ISBN 978-0-231-14170-3.This, Hervé. Molecular gastronomy : exploring the science of flavor. New York : Columbia University Press, 2006. ISBN 978-0-231-13312-8.http://www.agronavigator.cz/UserFiles/File/Sukov_PNTweb.pdf
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: seminární práce, povinná docházka na cvičeních 100%.Zkouška: test (nutno získat minimálně 70%) a ústní zkouška - znalost probrané látky z probíraných tematických okruhů.
Garant
Ing. Jiří Mlček, Ph.D.
Vyučující
Ing. Jiří Mlček, Ph.D.Ing. Helena Družbíková, Ph.D.Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.Ing. Jiří Mlček, Ph.D.doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.