Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technol.výr.a konzerv.potr.rostl.pův. (TUACHP / TZTKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TZTKR - Technol.výr.a konzerv.potr.rostl.pův., Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Obiloviny, pseudocereálie a jejich mlýnské zpracování- Výroba pečiva- Výroba těstovin- Výroba cukru z cukrové řepy- Výroba čokoládových a nečokoládových cukrovinek- Získávání škrobu a technologie výroby modifikovaných škrobů- Výroba olejů, technologie výroby ztužených a emulgovaných rostlinných tuků- Principy konzervárenských technologií, balení potravin- Zpracování ovoce, zeleniny a brambor- Sladařství a pivovarství- Lihovarství, výroba lihovin a droždí- Výroba vína, výroba nealkoholických nápojů

Získané způsobilosti

Student bude mít znalosti o změnách surovin a meziproduktů během výroby potravin rostlinného původu.

Literatura

BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-278-7.RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.VELÍŠEK, J. (Ed.). Chemie potravin I.-III. Praha, 2002. KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin II. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-510-7.

Požadavky

Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.

Garant

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.