Předmět Technol. výr. a konzerv.potr.živ.pův. (TUACHP / TZTKZ)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TZTKZ - Technol. výr. a konzerv.potr.živ.pův., Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Chemické složení mléka a výroba mlékárenských výrobků- Technologie výroby fermentovaných a speciálních mlékárenských výrobků- Technologie výroby sýrů a tvarohů- Chemické složení a vlastnosti masa. Postmortální změny masa- Jatečnictví, bourárenství. Vedlejší jatečné produkty- Technologie masných výrobků. Zpracování živočišných tuků- Chemické složení a vlastnosti drůbežího masa, výroba drůbežích výrobků- Chemické složení vajec a výroba vaječných výrobků- Chemické složení ryb a výroba rybích výrobků- Chemické složení a vlastnosti medu
Získané způsobilosti
Student má znalosti o požadavcích na kvalitu surovin živočišného původu, technologiích a biotechnologiích jejich zpracování a vlastnostech výrobků.
Literatura
KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin II. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-510-7.
Požadavky
Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.
Garant
doc. Ing. František Buňka, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.