Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technol. výr. a konzerv.potr.živ.pův. (TUACHP / TZTKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUACHP / TZTKZ - Technol. výr. a konzerv.potr.živ.pův., Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Chemické složení mléka a výroba mlékárenských výrobků- Technologie výroby fermentovaných a speciálních mlékárenských výrobků- Technologie výroby sýrů a tvarohů- Chemické složení a vlastnosti masa. Postmortální změny masa- Jatečnictví, bourárenství. Vedlejší jatečné produkty- Technologie masných výrobků. Zpracování živočišných tuků- Chemické složení a vlastnosti drůbežího masa, výroba drůbežích výrobků- Chemické složení vajec a výroba vaječných výrobků- Chemické složení ryb a výroba rybích výrobků- Chemické složení a vlastnosti medu

Získané způsobilosti

Student má znalosti o požadavcích na kvalitu surovin živočišného původu, technologiích a biotechnologiích jejich zpracování a vlastnostech výrobků.

Literatura

KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin II. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-510-7.

Požadavky

Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.

Garant

doc. Ing. František Buňka, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.