Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rep. z obecné a anorganické chemie (TUCH / T1RA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUCH / T1RA - Rep. z obecné a anorganické chemie, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět sestává z dvouhodinových seminářů jednou týdně. Je opakováno učivo předmětu Obecná a anorganické chemie - zvláště názvosloví a chemické výpočty.

Získané způsobilosti

Student má přehled o základech reaktivity a struktury anorganických sloučenin. Ovládá základy názvosloví nejdůležitějších skupin anorganických sloučenin. Dokáže základní výpočty koncentrací roztoků a stechiometrické výpočty.

Literatura

Kolektiv. Názvosloví anorganické chemie. Praha : Academia, 1987. Klikorka, J., Hájek, B., Votinský, J. Obecná a anorganická chemie. Praha : SNTL, 1985. Kafka, S. Příklady a úlohy z obecné, anorganické a organické chemie. Zlín: UTB, 2006. Růžička, A., Mezník, L., Touzín, J. Problémy a příklady z obecné chemie. Názvosloví anorganických sloučenin. Brno : MU, 1994. ISBN 80-210-0867-9.VACÍK, J. a kol. Přehled středoškolské chemie, SPN Praha. Praha : SPN, 1993. ISBN 80-04-26388-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet.Zápočet je udělen na základě 50% docházky.

Garant

Ing. Michal Kovář