Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Labortoř organické syntézy (TUCH / T9LOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUCH / T9LOS - Labortoř organické syntézy, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět navazuje na Pokročilou laboratoř organické chemie. Jeho cílem je příprava studentů k řešení diplomových prací. Student podle návodů určených vyučujícím připraví organické sloučeniny známými postupy a případně vyzkouší nové syntetické postupy. Struktura výsledných preparátů, a podle potřeby i meziproduktů, je potvrzována nebo je prováděno její stanovení pomocí vhodných metod, přičemž měření, u kterých je to možné, provádí student sám. Součástí výuky je procvičování práce s databázovými systémy (SciFinder, Reaxys) a jejich využití studentem pro vypracování rešerše týkající se diplomové práce.

Získané způsobilosti

Student je způsobilý k vypracování diplomové práce v oblasti syntézy a výzkumu reaktivity organických sloučenin.

Literatura

Večeřa, M., Panchartek, J. Laboratorní příručka organické chemie. Praha : SNTL, 1987. Kvíčala, Jaroslav. Laboratorní technika organické chemie. 1. vyd. Praha : VŠCHT, 1998. ISBN 8070803223.LEONARD, J., LYGO, B., PROCTER, G. Advanced Practical Organic Chemistry. Blackie Academic & Professional, 1995. Harwood L. M., Moody C. J., Percy J. M. Experimental Organic Chemistry. Oxford, Blackwell Publishing, 1999. ISBN 978-0-632-04819-9.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet.Uspokojivé provedení experimentů a vypracování literární rešerše podle zadání pedagoga, který studenta vede.

Garant

doc. Ing. Stanislav Kafka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Stanislav Kafka, CSc.Ing. Roman Kimmel, Ph.D.Mgr. Robert Vícha, Ph.D.