Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie a technologie potravin (TUCH / TZCTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUCH / TZCTP - Chemie a technologie potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do potravinářských technologií.- Základy procesů při výrobě potravin.- Cereální suroviny a mlynářství, pekárenské technologie, výroba těstovin a trvanlivého pečiva.- Technologie cukru, technologie čokoládových a nečokoládových cukrovinek, technologie škrobu a výrobků ze škrobu.- Principy konzervárenských technologií, balení potravin.- Zpracování ovoce, zeleniny a brambor.- Sladařství a pivovarství.- Lihovarství, výroba lihovin a droždí.- Výroba vína, výroba nealkoholických nápojů.- Technologie masa a masných výrobků.- Technologie drůbeže a drůbežích výrobků, technologie zpracování ryb a rybích výrobků.- Technologie zpracování vajec a výrobků z vajec.- Technologie zpracování konzumního mléka, smetany, másla a fermentovaných mléčných výrobků.- Technologie výroby sýrů a ostatních mléčných výrobků.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o potravinářských technologiích.

Literatura

KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin II. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-510-7.FOX, P.F., McSWEENEY, P.L.H. Dairy Chemistry and Biochemistry. 1st ed. London: Blackie Academic & Professional, 1998. Bylund, G. Dairy Processing Handbook. Lund: Tetra Pak Processing, 1995. RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London: Chapman & Hall, 1997. FOX, P.F., GUINEE, T.P., COGAN, T.M., & McSWEENEY, P.L.H. Fundamentals of Cheese Science. Aspen Publication, 2000. COSTENBADER, C.W. Preserving Fruits & Vegetables. 1st ed. North Adams: Storey Publishing, 1996. Pipek, P. Technologie masa I. 4. vyd. Kostelecké uzeniny, 1995. Pipek, P. Technologie masa II. 1. vyd. Karmelitánské nakladatelství, 1998. COURTRIGHT, G. Tropicals. 1st ed. Portland: Timber Press, 1995.

Požadavky

Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.

Garant

doc. Ing. František Buňka, Ph.D.