Předmět Chemie a technologie potravin (TUCH / TZCTP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUCH / TZCTP - Chemie a technologie potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Úvod do potravinářských technologií.- Základy procesů při výrobě potravin.- Cereální suroviny a mlynářství, pekárenské technologie, výroba těstovin a trvanlivého pečiva.- Technologie cukru, technologie čokoládových a nečokoládových cukrovinek, technologie škrobu a výrobků ze škrobu.- Principy konzervárenských technologií, balení potravin.- Zpracování ovoce, zeleniny a brambor.- Sladařství a pivovarství.- Lihovarství, výroba lihovin a droždí.- Výroba vína, výroba nealkoholických nápojů.- Technologie masa a masných výrobků.- Technologie drůbeže a drůbežích výrobků, technologie zpracování ryb a rybích výrobků.- Technologie zpracování vajec a výrobků z vajec.- Technologie zpracování konzumního mléka, smetany, másla a fermentovaných mléčných výrobků.- Technologie výroby sýrů a ostatních mléčných výrobků.
Získané způsobilosti
Student má znalosti o potravinářských technologiích.
Literatura
KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin II. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-510-7.FOX, P.F., McSWEENEY, P.L.H. Dairy Chemistry and Biochemistry. 1st ed. London: Blackie Academic & Professional, 1998. Bylund, G. Dairy Processing Handbook. Lund: Tetra Pak Processing, 1995. RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London: Chapman & Hall, 1997. FOX, P.F., GUINEE, T.P., COGAN, T.M., & McSWEENEY, P.L.H. Fundamentals of Cheese Science. Aspen Publication, 2000. COSTENBADER, C.W. Preserving Fruits & Vegetables. 1st ed. North Adams: Storey Publishing, 1996. Pipek, P. Technologie masa I. 4. vyd. Kostelecké uzeniny, 1995. Pipek, P. Technologie masa II. 1. vyd. Karmelitánské nakladatelství, 1998. COURTRIGHT, G. Tropicals. 1st ed. Portland: Timber Press, 1995.
Požadavky
Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.
Garant
doc. Ing. František Buňka, Ph.D.